Gå tillbaka

Teammästare i GT4 Scandinavia

Förra helgen avgjordes GT4 Scandinavia, ett mästerskap där Lestrup Racing Team varit tongivande under året. Säsongen för teamets del avslutades med seger i teammästerskapet och silvermedalj i förarmästerskapet genom Oliver Söderström och Robert Serwanski.

En final på Mantorp Park kan bjuda på alla möjliga väderslag och så var verkligen fallet denna finalhelg. Helgen inleddes med minusgrader och frost på rutorna, något som påverkade Lestrup Racing Teams båda BMW negativt och helgen blev en kamp i uppförsbacke. Temperaturen gjorde att de turboladdade BMW-bilarna hade det svårt mot de andra bilarna och Oliver Söderström och Robert Serwanski som under säsongen tagit fyra segrar och ytterligare två pallplatser inledningsvis dominerat mästerskapet fick nöja sig med en silvermedalj i slutändan.
– Vi kunde säkra en andraplats till slut tack vare våra fyra segrar och två pallplatser, konstaterade Oliver efter finalhelgen. Vi inledde väldigt starkt men under andra halvan av säsongen kändes det som att vi hade allting emot oss. Allt från tekniska problem, straffvikter och tidstillägg. Det gör självklart ont att vi inte kunde vinna förarmästerskapet idag men allt i allt har det ändå varit en fantastisk säsong. Vi har haft farten med oss hela tiden och vill tacka alla som följt och stöttat oss. Nu är allt fokus på planerna för 2020.

Utöver silvermedaljen i förarmästerskapet blev det också en seger i teammästerskapet vilket Fredrik Lestrup ser som belöning för teamets arbete under året men han medger att man ändå är besviken över den tappade segern i förarmästerskapet.
– Tyvärr gick det inte vår väg i båda mästerskapet till slut även om vi självklart glädjer oss över segern i teammästerskapet, säger Fredrik. Det blev en tuff final med kallt och blött väder vilket inte alls passar vår bil och hela andra halvan av säsongen har gått emot oss efter att vi inledde väldigt starkt. Jag kan tycka att det har fattats en hel del tveksamma beslut kring tidstillägg och annat vilket är en smolk i glädjebägaren. Vi har trots allt visat att vi är starka som team och Oliver och Robert har gjort ett väldigt bra jobb hela året.

Utöver Oliver Söderström och Robert Serwanski som slogs om förarmästerskapet hela säsongen mönstrade Lestrup Racing Team ett betydligt mindre erfaren förarpar i den andra bilen. Alfred Nilsson tog kliver över från sin debutsäsong i formelbil att att tävla i GT och det gjorde han i par med Joakim Walde som gjorde sin debut i racingsammanhang. Fredrik Lestrup tar särskilt upp hur imponerade han är över deras utveckling det här året.

– Det har varit väldigt kul att utöver Oliver och Robert också få arbeta med Joakim och Alfred, säger Fredrik. Det har varit imponerande att se hur Joakim Walde gått från att aldrig tävlat i racing tidigare när säsongen startade till att kunna ta över en bil som ligger på pallplats och hålla den placeringen som han gjorde i Skellefteå. Lika imponerande har det varit att se hur Alfred har gått från sin debutsäsong i formelbilar till att skifta till en tung GT-bil och så snabbt anpassa sig till något helt nytt och annorlunda mot vad han är van vid och kunna matcha Oliver och Robert tidsmässigt. Som team gillar vi att kunna vara med och utveckla nya förare och ge dem de verktyg de behöver för att bli bättre så det samarbetet har varit väldigt roligt att vara en del av. Med lite distans är vi ändå väldigt nöjda med vår debutsäsong som team i GT och vi vill rikta ett särskilt tack till BMW Motorsport som gett fantastisk support ute på banorna till oss under säsongen. Nu laddar vi om för 2020 och arbetet med att sätta de planerna.