Gå tillbaka

Wernersson och Söderström avslutar en stark säsong på Mantorp

Lestrup Racing Team avslutar en väldigt stark säsong i STCC med att vara starka hela finalhelgen på Mantorp och kan därmed summera ett bra andra år i STCC. Andreas Wernersson avslutar med en andraplats och en fjärdeplats i lördagens två finalrace på Mantorp Park och Oliver Söderström säkrar tredjeplatsen i J-SM sitt första år i standardbilsracing. 

Andreas Wernersson var stark hela helgen på Mantorp. Efter att ha säkrat pole i kvalet igår var han med och slogs om tätpositionerna i båda racen på finaldagen. I det första ledde han länge och var med i fighten om segern men fick till slut nöja sig med en andraplats bakom årets STCC-mästare Johan Kristoffersson. I det andra körde han upp sig från tionde till fjärdeplats. Det innebär att han slutar fyra totalt i mästerskapet.
– Vi har varit starka både i kval och race idag och det måste jag vara nöjd med även om jag just nu grämer mig lite över att inte lyckats ta segern i första racet, säger Andreas. I det andra racet kör jag så fort jag kan och tar ikapp men Mattias körde smart och jag lyckades inte ta pallplatsen.

Andreas har allt sedan säsongsstarten i Knutstorp där han vann varit med och slagits i absoluta toppen och var länge med i fighten om mästerskapet.
– Som team har vi varit starka hela året och lyft oss mot ifjol så vi har mycket att vara nöjda över. Nu känns det lite surt att inte sluta trea totalt men vi får se hur det blir med det senare. Oavsett vad så kommer jag att vara nöjd med den här säsongen när jag ser tillbaka på den i vinter. Vi har tuggat oss fast i toppen där vi ska vara och hela teamet har gjort en bra säsong.

Oliver Söderström stod för sitt bästa race i år när han körde till sig en sjätteplats i race 1 från nionde startruta. En insats som gjorde att han var med på allvar och slogs om JSM-titeln i race 2 men ett växellådsproblem satte stopp för det. Nu avslutar han säsongen som trea i JSM i sin första säsong i standardbilar.
– Idag gjorde jag mitt bästa race i år och igår gjorde jag mitt bästa kval, konstaterar Oliver. Det är en sjukt positiv helg även om den fick ett tråkigt slut men så är racingen. Vi hade våra händer på JSM-titeln men det räckte inte hela vägen.

Oliver tog klivet från formelbil i Europa till standardbilar i Sverige det här året och har utvecklats starkt under säsongen.
– Det har varit sjukt kul att vara tillbaka i Sverige. Jag har tävlat mot mina gamla idoler som Fredrik Ekblom och fajtats med dem. I början hade jag otroligt mycket respekt för dem men jag har visat att jag kan vara med och fajtas med dem och slå dem. Vi har visat att vi har fart för att vara med i topp 5 och det som har saknats för mig är erfarenhet och tid i bilen. Jag hoppade in i den här säsongen i stort sett utan tester och idag var vi med och slogs om totalsegern i JSM. Det trodde jag inte i början av säsongen så det måste jag vara nöjd med.

Lestrup Racing Team har sedan starten det här året varit med och slagits i toppen varje racehelg. Det är teamets andra år i STCC och det första året med två egna bilar. Fredrik Lestrup är stolt över teamets insats.
– Självklart är jag stolt över både Andreas och Olivers insatser men jag är lika stolt och glad över vad hela teamet har gjort i år, säger Fredrik. Vi är ett litet och ungt team som gör vårt andra år i STCC och vi har varit med och slagits i toppen varje helg. Det är jag otroligt stolt över, alla i det här teamet jobbar ideellt och det är deras engagemang och arbete som har gjort det här möjligt. Nu ska vi bygga vidare på detta oavsett vad vi gör framöver.

För teamet är säsongen inte heller slut. På Mantorp Park visade man upp en helt ny VW Golf GTI TCR, teamets tredje bil, som ska köras i långlopp framöver. Med STCC-finalen bakom sig byter teamet nu fokus mot långlopp.
– Först väntar tester för vårt långloppsteam med den nya bilen och sen ska vi köra 12-timmars på Spa och 24-timmars på Austin i Texas innan vi kan avsluta årets säsong. Sen blir det ledighet och arbete med nästa års satsningar, avslutar Fredrik.

I mästerskapet slutar Andreas Wernersson fyra och Oliver Söderström 11:a. Oliver Söderström är också trea totalt i JSM och i teammästerskapet är Lestrup Racing Team trea totalt i årets STCC-säsong.