Gå tillbaka

Lestrup Racing Team laddar för STCC-finalen på Mantorp

Lestrup Racing Team åker till Mantorp och årets STCC-final fyllda av revanschlusta efter beslutet från SBF:s disciplinnämnd tidigare i veckan där diskningen av PWR:s bilar från tävlingarna i Gelleråsen drogs tillbaka.

För Lestrup Racing Team innebär att Andreas Wernersson nu är fyra i mästerskapet istället för trea.
– Vi är besvikna över beslutet i veckan som vi inte håller med om och hur det har påverkat vårt utgångsläge inför finalen, säger Fredrik Lestrup. Nu ska vi som team använda den besvikelsen som bränsle till att göra allt vad vi kan för att föra Andreas tillbaka till topp-3 i mästerskapet och att Oliver Söderström också säkrar topp-3 i Junior-SM. Vi hade en väldigt bra helg på Mantorp förra året så det är vad vi minst ska upprepa i helgen.

Andreas Wernersson är inför helgen nu plötsligt fyra i mästerskapet men har siktet instället på att säkra en SM-medalj.
– Jag är precis som Fredrik besviken över beslutet och kände när det kom en viss uppgivenhet inför den här finalen. Nu är den besvikelsen utbytt mot ilska och den ilskan ska jag använda som tändvätska för helgen. Oavsett vad har vi som team gjort en väldigt stark säsong och nu ska jag göra allt jag kan för att vi kan avsluta den här säsongen lika starkt och göra en minst lika bra final på Mantorp som vi gjorde ifjol.

Andreas Wernersson har 16 poäng upp till tredjeplatsen i mästerskapet och i J-SM ligger Oliver Söderström trea totalt med 18 poäng upp till silverplatsen. STCC-finalen på Mantorp avgöras över fredag och lördag.

Tidsschema – STCC Mantorp Park

Fredag 21/9
09:50 – Test 1
12:55 – Test 2
16:25 – Kval

Lördag 22/9
09:00 – Warm up
12:50 – Race 1 (14 varv)
15:20 – Race 2 (14 varv)