Gå tillbaka

Andreas Wernersson och Oliver Söderström – ser fram emot andra halvan av STCC

I helgen väntar Kanonloppet på Gelleråsen utanför Karlskoga och med det andra halvan av årets STCC-säsong. Lestrup Racing Team åker till Karlskoga laddade efter en bra första säsongshalva som har fört Andreas Wernersson upp till andra plats i mästerskapet och debutanten Oliver Söderström trea i J-SM.

Andreas Wernersson är helt inställd på att inte bara försvara utan även förbättra andraplatsen han har totalt i mästerskapet, och att andra halvan av säsongen inleds på Gelleråsen ser han bara positivt på.
– Jag har alltid trivts bra och kört bra på Gelleråsen så det är en bana som passar mig, säger Andreas. Det är kul att vara igång igen. Vi har lärt oss mycket under första halvan av säsongen och det ska vi ta med oss nu och utveckla ytterligare. Som team har vi visat att vi kan vara med och slåss om pallplatserna och gör man det slåss man också om mästerskapet så det är självklart målet. Det är dags att lägga in spurten nu.

Oliver Söderström tog i år klivet från formelbilar till standardbilar och det har varit en stor omställning, inte bara i själva körningen utan också i sättet man måste racea på i standardbilsracing. Oliver har tagit stora kliv framåt som gör att han nu är trea i junior-SM och han ser fram emot att utveckla sig ytterligare under de avslutande tre tävlingshelgerna.
– Jag måste säga att jag är nöjd med hur jag utvecklat mig så här långt i år, säger Oliver. Det har varit en stor omställning mot vad jag är van vid men jag har lyckats bli tuffare och ta för mig mer i situationerna på banan. Nu ska vi se till att förbättra resultaten ytterligare, det har varit några kval där vi varit snabba men inte fått till resultatet av olika skäl så det måste vi förbättra. Det har varit kul så här långt, och jag trivs väldigt bra med teamet så tillsammans ska fortsätta utmana de bästa i Sverige och kliva uppåt.

Kanonloppet på Gelleråsen inleds redan idag fredag med första testet som sen följs av test 2 och kval på lördag med båda racen på söndag.

Tidsschema – Kanonloppet, Gelleråsen.

Fredag 17 augusti

17:30: Test 1

Lördag 18 augusti

12:00: Test 2
15:05: Kval 1
15:30: Kval 2

Söndag 19 augusti:

9:00: Warm-up
12:50: Race 1
15:20: Race 2

TV: 

Live i Sportkanalen söndag samt på Cmore.se