Gå tillbaka

Lestrup Racing Team mot nya framgångar på Anderstorp

Lestrup Racing Team är redo för årets andra tävlingshelg i STCC. Nu till helgen besöker mästerskapet Anderstorp och Lestrup Racing Team är hungriga på mer framgångar.

Säsongen inleddes starkt på Ring Knutstorp där Andreas Wernersson tog teamets första seger i STCC, bara ett år efter att teamet tog steget upp till STCC. Fyra veckor senare är det dags igen och Andreas Wernersson känner sig redo.
– Det känns som det var länge sen man tävlade nu så det är lite nervöst men jag ser fram emot Anderstorp, säger Andreas. Det är på tiden att komma igång igen, det är inte en perfekt uppladdning att vänta så här länge men så är det. Vi hade en fantastisk helg på Knutstorp och en bra känsla där så det ska vi bygga vidare på. Det är en bra stämning i teamet och det var viktigt för oss alla att vi kunde bevisa att vi har farten för att vara med där uppe. Jag tycker vi har haft två väldigt bra race så till helgen är målet att också sätta kvalet bra så vi kan vara med från start. Jag har inte tävlat på Anderstorp sedan 2015 och det kanske inte är min största favoritbana men det ska bli väldigt kul att tävla igen.

Oliver Söderström gjorde sin STCC-debut på Knutstorp och fick med sig mycket lärdom han nu hoppas kunna utnyttja på Anderstorp.
– Det kändes väldigt bra när vi testade på Anderstorp innan säsongen så jag ser verkligen fram emot helgen, säger Oliver. Anderstorp påminner mycket mer om banorna i Europa och är en av mina favoritbanor så jag hoppas det ska betyda att jag har en bra helg. Det har gått lång tid sedan premiären och jag har försökt hålla igång med go-kart och träning så det är skönt att kunna vara tillbaka i bilen. Känslan är väldigt bra och kan vi få till kvalet tror jag på en bra helg. Det viktigaste är att vi har en kul helg tillsammans, då brukar också resten bli bra.

Fredrik Lestrup ser också fram emot teamets andra helg för året i STCC. Mellan Knutstorp och Anderstorp hann teamet även med att sätta långloppsteamet i arbete när man tävlade i Imola 12-timmars. Teamets långloppsförare Emil Sällberg, Mats Olsson, Peter Fahlström och Stefan Nilsson var på väg mot en pallplats när växellådan gav upp och man tvingades bryta.
– Det var bra att vi kunde hålla igång med ett långlopp efter Knutstorp och som vanligt gjorde Mats, Peter, Stefan tillsammans med Emil ett kanonjobb, säger Fredrik. Det var synd att vi tvingades bryta till slut men det var skönt att se att vi var konkurrenskraftiga fram tills dess. Nu ser vi fram emot Anderstorp, Knutstorp var en fantastisk helg för oss med Andreas seger och en bra STCC-debut av Oliver. Det är en bra stämning i teamet så vi hoppas ha en bra helg på Anderstorp.

Tidsschema – STCC, Anderstorp:

Lördag 16 juni:

09:00 – STCC, test 1
14:00 – STCC, test 2
16:47 – STCC, kval 1
17:12 – STCC, kval 2

Söndag 17 juni:

09:00 – STCC, warm-up
12:05 – Gridwalk
12:45 – STCC, heat 1
15:15 – STCC, heat 2

TV-tider:

Sportkanalen – live från 14:00 söndag 17 juni.

STCC-säsongen 2018:

4-5 maj: Ring Knutstorp
16-17 juni: Anderstorp
7-8 juli: Falkenberg
18-19 augusti: Gelleråsen
8-9 september: Rudskogen
21-22 september: Mantorp Park