Gå tillbaka

Lestrup Racing Team laddar för Falkenberg med sommarkänslor

En stark helg på Solvalla, Dennis Strandberg var helgens tredje bästa poängplockare, gör att det är ett optimistiskt Lestrup Racing Team som nu laddar om för sommarklassikern Västkustloppet på snabba Falkenbergsbanan.

På sätt och vis är detta också en hemmabana för teamet. Fredrik Lestrup har starka kopplingar till Västkusten och för teamet är det en chans att blanda en racinghelg med lite extra avkoppling i hemmamiljö. Fredrik Lestrup tror det kan hjälpa teamets chanser ytterligare till ännu en stark racehelg.
– Självklart är vi fortfarande väldigt nöjda efter Solvalla där vi äntligen kunde få lite utdelning för den fart vi tycker vi har haft från början, säger Fredrik. Dennis gjorde ett fantastiskt jobb, teamet var väldigt samspelta och vi fick till en bra helg. Vi är redan motiverade att göra ett bra jobb, men med den helgen i ryggen och lite chans till sommaravkoppling på västkusten där jag har familj och vi som team kan få en chans att slappna av lite extra minskar inte motivationen. Jag tar aldrig ut något i förskott men vi ser verkligen fram emot Falkenberg.

Dennis Strandberg gör ingen hemlighet av att han tror på en bra helg i Falkenberg, styrkt av bra resultat på Solvalla.
– Äntligen kunde vi visa vad vi kan och har farten för, säger Dennis. Det trots att det inte var en perfekt helg, men det var en väldigt bra helg. Det gör att jag är väldigt förväntansfull inför Falkenberg. Banan tror jag kommer passa mig bra med snabba kurvor och en karaktär som jag är mer van vid än de andra banorna vi har kört på. Teamet jobbar bra ihop och är med där uppe, det känns bra helt enkelt. Solvalla gav oss något att bygga på och jag ser fram emot att bygga vidare på det i helgen.

TV-sändningar i helgen – SVT1 och SVT Play
Sveriges Television sänder direkt från Västkustloppet. Söndagens huvudsändning sker både i SVT1 och SVT Play kl 13.30-16.30, men även det första STCC-heatet kommer att livesändas – då i SVT Play kl 10.55-11.20.

Tidsschema STCC Falkenberg 8-9 juli
Lördag 8 juli

Kl 09.00: Test 1 (60 min)
Kl 11.40: Test 2 (60 min)
Kl 15.30: Kval, Q1 (15 min), Q2 (10 min), Q3 (5 min)

Söndag 9 juli
Kl 09.00: Warm up (15 min)
Kl 11.00: Race 1 (13 min)
Kl 13.40: Race 2 (17 min)
Kl 15.55: Race 3 (22 min)