Gå tillbaka

Revanschsuget Lestrup Racing Team mot Finland

Säsongens andra deltävling i STCC körs på en för klassen ny bana, Alastaro i Finland. Formula STCC Nordic och Renault Clio Cup har tidigare tävlat här och nu är det dags för STCC-klassen att ta sig an den finska banan. Lestrup Racing Team kommer dit revanschsugna efter premiären på Ring Knutstorp där det blev en femteplats i kval och race som bästa resultat. En lovande fart under premiärhelgen gör att Dennis Strandberg vågar sikta högt inför helgens tävlingar.
– Jag är galet revanschsugen, säger Dennis. Jag tycker vi visade på Knutstorp att vi har farten men vi fick inte med oss resultaten. Nu är det dags att få med sig resultat också som motsvarar den potential vi har.

Dennis som tävlat flera år i Europa ser fram emot Altastaro-banan som med sin snabba karaktär är en bana han tror kommer passa honom bra.
– Det är en ny bana för de flesta av oss men av vad jag har sett så tror jag den kommer passa mig bra. Den har snabbare kurvor och mer flyt vilket är det jag är mer van vid. Jag tror det kan bli bra race här och vi ska vara med och bjuda upp till fight. Nu har vi gått igenom en helg och sett att vi är snabba. Vi laddar för en bra helg!

Fredrik Lestrup och teamet har haft två veckor på sig att pusta ut efter premiärhelgen och liksom Dennis ser Fredrik fram emot helgens tävlingar.
– Det känns skönt att ha premiären avklarad och framför allt att vi visade att vi är med för att fightas, säger Fredrik. Det är inte bara Dennis som är revanschsugen, hela teamet är revanschsugna. Jag tycker inte vi fick med oss de resultaten vi hade potential för från Knutstorp så det ska vi rätta upp på i helgen. Vi har visat att vi har farten för att vara med och slåss om det, och det ska vi utnyttja i Finland.

Alastarobanan i Finland är ny för STCC men supportklasserna har varit där tidigare. Banan ligger i Virtta i sydvästra Finland, 16 mil från Helsingfors. Den är en blandning av snabba och tighta kurvor med ett par långa raksträckor och varvet är 3 km långt. Mer info om banan och helgens tidsschema finns på STCC.se.

STCC-tävlingarna avgörs över fredag och lördag med träning och kval på fredag följt av tre race på lördagen. Mer information och komplett tidssschema för helgen finns på stcc.se. Tävlingarna sänds på SVT1 och SVT Play och Lestrup Racing Team kan följas på Facebook samt på Instagram under användarnamnet @lestrupracingteam.