Gå tillbaka

Fredrik Lestrup i sin sjätte start i 24-timmars på Nürburgring

Fredrik Lestrup, teamchef för Lestrup Racing Team, blir själv förare igen och gör i helgen som kommer sin sjätte start i det klassiska 24-timmarsracet på Nürburgring. Han gör det för Nexen Tire Motorsport i en Mini Cooper S John Cooper Works.

Teamchefen för Lestrup Racing Team har haft en hektisk tid med planeringen av sitt eget team i STCC, men ett år efter hans senaste race – en klasseger i just Nürburgring 24-timmars – är det dags för Fredrik att själv dra på sig föraroverallen igen.
– Jag är självklart väldigt glad över möjligheten att köra i det här fantastiska racet igen och är väldigt tacksam för chansen som dök upp från Nexen Tire Motorsport, säger Fredrik. Vi har haft en intensiv tid med vårt eget team i STCC så det ska bli kul att själv få sätta sig bakom ratten igen och tävla.

Det här blir Fredriks sjätte start i det klassiska racet, ett race från vilket han har flera klassegrar.
– Nordschleife är den ultimata racerbanan och 24-timmarsracet där är en enorm utmaning. Jag vet att teamet är duktiga på att förbereda bilen och jag känner David Dombek i teamet sedan tidigare så jag vet att de gör ett bra jobb. Jag ser verkligen fram emot det här och efter att stått vid sidan om och coachat våra egna förare nu ett tag är det dags att se om jag vet vad jag pratar om!

Fredrik kommer att dela bilen med Ralf Zensen, Ralph Beck och Fabian Peizmeier och Ralf Zensen förklarar varför de ville ha Fredrik med i teamet.
– Fredrik har stor erfarenhet av både bilen och det här racet och han kommer att vara en stor support för oss, säger Ralf. Den största målsättningen inför det här racet är som vanligt att gå i mål och det gäller att vi inte bara är snabba utan också är smarta och har lite tur. Vi har en intressant blandning av erfarenhet, rutin, fart och talang bland våra förare och vi har bra möjligheter att ta en klasseger om vi gör allt rätt.

24-timmars på Nürburgring körs i år mellan torsdag 25 maj och söndag 28 maj. Racet startar 15:30 på lördag med målgång 15:30 på söndag.