Gå tillbaka

Lestrup Racing Team och Strandberg med när Volkswagen Sverige presenterar STCC satsning

Direkt hemkomna från helgens Silverstone 24h blev Lestrup Racing Team inbjudna att närvara och visa upp sig när Volkswagen Sverige presenterade sin satsning i STCC 2017. Med bilen otvättad och autentisk direkt efter 24 timmars körning blev LRT:s Volkswagen Golf GTI TCR en stark kontrast till KMS nya bil som täcktes av i Volkswagens Showroom vid Norrmalmstorg i Stockholm.

Bilen drog en stor nyfikenhet och teamet fick berätta om sina erfarenheter med bilen. Lestrup Racing Team har redan kört 300 mil under tävling med den helt nya TCR Golfen och samlat på sig mycket information från bilen.

Teamchefen Fredrik Lestrup gav under en intervju från podiet med Volkswagen Sveriges Marcus Thomasfolk ett stort tack till Volkswagen Motorsport:
– Jag vill passa på att tacka Volkswagen Motorsport som har byggt en så pass tillförlitlig bil så att vi i princip direkt efter leverans kunde köra ett 24h race.

Föraren Peter Fahlström fortsatte i samma andelag:
– Det är en riktigt snabb och bra bil. De skador vi ser på den nu efter 24 timmar är från förarmisstag, inte bilen. Farten finns också, hade vi bara hållit ifrån oss misstag så hade vi kunna slutat på pallen på Silverstone. Men vi kommer tillbaka!

Lestrup Racing Team passade även på att introducera sin nya förare i STCC, Dennis Strandberg. Dennis som utöver succén med två andraplatser direkt i sin premiär i tyska TCR seriefinalen 2016, även har kört British GT och flera säsonger Ginetta. Teamet är glada att presentera ett nytt ansikte för svensk racing och ser fram emot säsongen.

I nästa vecka, tisdag och onsdag kommer Lestrup Racing Team att tillsammans med Experion Racing och föraren Albin Wärnelöv testa TCR bilarna på Mantorp Park. Det är en del av förberedelserna in för STCC premiären på Knutstorp i Skåne den 9 maj.