Gå tillbaka

Lestrup Racing Team kör 12H Monza virtuellt

Efter fem månaders uppehåll sedan Dubai 24H är det äntligen dags för race, men denna gång virtuellt och Creventics 12H Monza.

Teamets ordinarie långloppsförare Mats Olsson, Peter Fahlström och Stefan Nilsson kommer tillsammans med teamets ingenjör Emil Sällberg och teamfotograf Martin Öberg representera teamet i TCR-klassen. Teamet kommer att köra med ordinarie startnumret 110 i den virtuella debuten som startar med fri träning imorgon lördag kl 09:30.

Creventic som normalt sett anordnar 12- och 24-timmars race runt om i världen ger sig nu in i e-sport och med sin erfarenhet som arrangör har racet fått stort intresse med totalt 55 startande.

– Det här är ett fantastiskt komplement i dessa tider när vi inte kan köra på riktigt och detta kommer vi ha nytta av i kommande ”verkliga” tävlingar säger Stefan Nilsson.

– Vi ordinarie förare i teamet har alla skaffat riktiga simulatorriggar och vi har tränat ordentligt under de senaste veckorna för att förbereda oss för detta.

Peter Fahlström som länge haft en simulatorrigg i lägenheten är laddad inför racet.

– Det här är riktigt kul! Jag har haft en rigg hemma som jag tränat i inför våra utlandstävlingar och nu förbereder vi oss för ett grymt seriöst race online. Jag måste ge Creventic en eloge som verkligen arrangerat en seriös och organiserad tävling, det känns precis som på riktigt.

– Vi måste också tacka vår ingenjör Emil som sett till att tekniken fungerat felfritt för oss. Han har precis som vanligt lagt upp en grym strategi för racet och vi känner oss väl förberedda.

Teamets fotograf, Martin Öberg som varit med teamet på nästan alla tävlingar men inte bakom ratten gör nu sin debut för teamet som förare.

– Jag är grymt glad över att få representera Lestrup Racing Team som förare för första gången och självklart att få dela bil med Peter, Mats, Emil och Stefan som jag följt under tävlingarna i många år säger Martin.

– Jag har kört en hel del simulator och hoppas att jag skall kunna bidra med min erfarenhet och vi skall ge allt för ett bra resultat. Som det verkar så kommer jag ta starten i racet och lämna över bilen till nästa förare efter en och en halv timme.

I klassen är 10 bilar anmälda med många förare som teamet tävlat mot under de verkliga tävlingarna runt om i världen.

– Det här är något nytt för oss säger Mats Olsson som tävlat för Lestrup Racing Team sedan 2013. Jag gillar utmaningen, har vi bara koll på tekniken och håller oss från krascher så hoppas jag på ett bra resultat. Det skall bli kul att virtuellt tävla mot förare vi också tävlat mot i verkligheten och att vi kan göra detta helt miljövänligt gör det extra kul!

Teamchef Fredrik Lestrup ser positivt på tävlingen.

– Det här blir vår officiella debut inom virtuell racing och det skall bli kul att följa hur det går för oss. Men det är en väldigt konstig känsla att sitta hemma i TV-soffan och titta istället för att vara på en bana. Som teamchef kan jag inte göra så mycket mer än att heja på!

– Tyvärr finns ingen Volkswagen Golf representerad i iRacing-plattformen som racet körs i men vi får nöja oss med näst bästa.

– Blir det fler race för oss virtuellt får väl jag också skaffa en rigg och vara med själv!

Tävlingarna startar med fri träning på 60 minuter följt av kval med racestart 12:00. Racet sänds live på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=DSHZKOR_pxU

Tidsschema 12H Monza, lördag 23:e maj

09:30 – 10:30 Free practice (60 minutes)

10:50 – 11:05 Qualifying TCR class (15 minutes)

12:00 – 00:00 Race (12 hours)

Startlistor och mer information

https://creventic.com/races/e-sports

Livesändning https://www.youtube.com/watch?v=DSHZKOR_pxU