Gå tillbaka

Dubbla uppdrag för Lestrup Racing Team i helgen

Lestrup Racing Team befinner sig på två olika racerbanor samtidigt den här helgen. Teamet är uppdelat i två delar för att både ta sig an finalen i GT4 Scandinavia på Mantorp Park och TCR Spa 500 på Spa-Franchorchamps i Belgien.

På Mantorp Park befinner sig teamet med en BMW M4 GT4 för att där försöka vinna mästerskapet med Oliver Söderström och Robert Serwanski. Samtidigt är andra halvan av teamet på Spa-Franchorchamps i Belgien för att med en VW Golf GTI TCR ta sig an TCR Spa 500, 500 varv på den berömda och utmanande banan i Belgien, ett race som beräknas ta c:a 24 timmar. Förarna i Belgien är teamets långloppsgäng bestående av Peter Fahlström, Mats Olsson, Stefan Nilsson och Marcus Fluch med startnummer 110.

Att teamet är på två ställen samma helg är en rejäl utmaning men teamchef Fredrik Lestrup som är på plats i Belgien med långloppsteamet hoppas teamet har förberett sig grundligt för att klara av båda utmaningarna.
– Arbetet med att få allt i ordning och kunna vara på två racehelger samtidigt har krävt mycket men jag känner att vi är väldigt väl förberedda för det här, säger Fredrik. Själv är jag på plats i Belgien med långloppskillarna men har hela tiden kontakt med GT-gänget på Mantorp Park och följer med spänning deras säsongsavslutning.

I GT4 Scandinavia står titeln på spel och efter en tuff helg i Norge där regnet gjorde att man tappade många värdefulla poäng är det nu jaktläge för teamet, Oliver Söderström och Robert Serwanski är fem poäng från titeln.
– Målsättningen är solklar, vi ska fixa titeln, säger Fredrik bestämt. Vi hade tyvärr en dålig helg i Norge på grund av regnet. BMW:n är bra på mycket men vi vet att vi har problem med den ifall det regnar. Teamet är väldigt väl förberedda och Oliver och Robert är hungriga på både revansch och titel så är det bara uppehåll på Mantorp kommer vi att kunna utmana rejält om mästerskapssegern.

I Belgien väntar 500 varv på Spa-Franchorchamps med teamets långloppsbil och Fredrik ser fram emot en utmanande helg på den berömda banan.
– 500 varv på Spa med enbart TCR-bilar är en riktig utmaning. Jag vet att grabbarna är laddade och ser fram emot det här och vi har förberett oss länge för det här racet. Nu är det ett starkt startfält med många bra team och förare men det är ett långlopp och som vanligt kan mycket hända. Vi har testat en del på att göra långloppen ännu mer effektiva och som vanligt handlar det om att vara smarta, ta rätt beslut och se till att ta bilen i mål utan problem. Om vi kan lyckas med det kommer det att gå bra och jag hoppas vi kan summera två bra racehelger när den här helgen är över, avslutar Fredrik.

Säsongsfinalen i GT4 Scandinavia kan följas på SBF Play (https://sbfplay.solidtango.com/) medan TCR Spa 500 kan följas på http://www.tcr-series.tv/ med ytterligare information om tider och startfält på https://www.tcrspa500.com/

 

Tidsschema – GT4 Scandinavia, Mantorp Park 

Fredag 4 oktober:
09:00 – Test
14:00 – Kval

Lördag 5 oktober:
10:06 – Race 1
15:58 – Race 2

Tidsschema – TCR Spa 500, Spa-Franchorchamps

Fredag 4 oktober:
13:55 – Fri träning
19:00 – Natträning, LIVE-stream

Lördag 5 oktober:
11:00 – Kval, LIVE-stream
16:00 – Race, LIVE-stream

Söndag 6 oktober:
15:00 – Beräknad målgång