Gå tillbaka

Titeljakt i Norge

Lestrup Racing Team jagar titeln i GT4 Skandinavien som i helgen besöker Rudskogen i Norge för säsongens näst sista tävlingshelg i mästerskapet.

Oliver Söderström och Robert Serwanski leder mästerskapet med 20 poäng inför helgen och siktar på att vara tillbaka i toppen igen efter en lite tyngre helg på Gelleråsen. Teamet har sedan Gelleråsen varit på Nürburgring för ett inhopp i europeiska GT4-mästerskapet och bra insatser där fyller teamet med tillförsikt inför helgen. Joakim Walde och Alfred Nilsson i teamets andra bil jagar också vidare i mästerskapet efter att tagit sin första pallplats för säsongen på Gelleråsen sist och avancerat i tabellen.

Teamchef Fredrik Lestrup tvekar inte om vad som är målet för helgen i Norge men ser att det finns utmaningar att ta sig an.
– Vi siktar självklart på att behålla och helst utöka serieledningen inför finalen på Mantorp, säger Fredrik. Efter Gelleråsen kändes det bra att åka till Nürburgring där vi hade en bra helg och det gör att vi kommer laddade och positiva till Norge i helgen. Tyvärr dras vi fortfarande med tidsbestraffningar som jag har väldigt svårt att se och förstå anledningen till, men vi ska trots det satsa fullt och få maximal möjlig utdelning för båda bilarna. Oliver och Robert kör självklart för mästerskapet och de är laddade. Joakim och Alfred körde båda bra i respektive bil på Nürburgring och på Gelleråsen tog de deras första pallplats tillsammans så de ska bara fortsätta den positiva trenden. Vi är redo för Rudskogen!

GT4 inleder med träningar och kval imorgon fredag följt av helgens två race på lördag.

Tidsschema GT4 Scandinavia

Rudskogen Motorsenter 13-14 september

Fredag 13 september

Kl 11.50: Officiellt test (60 min)

Kl 16.30: Kval, PRO och AM

Lördag 14 september

Kl 09.55: Race 1 (60 min)

Kl 15.50: Race 2 (60 min)