Gå tillbaka

Tung mästersskapshelg för Lestrup Racing Team på Gelleråsen

Trots pole position till heat 2 och första startled i heat 2 blev det en tuff helg i mästerskapet för Oliver Söderström och Robert Serwanski i Kanonloppet på Gelleråsen. Ljusglimten blev annars Alfred Nilsson och Joakim Waldes första pallplats i GT4  Scandinavia.

Oliver Söderström och Robert Serwanski kom hungriga i stor mästerskapsledning till Gelleråsen för mästerskapets första tävlingar efter ett långt uppehåll. Man inledde också bra med en stark pole position i Pro-kvalet efter ett imponerande varv av Oliver Söderström. Robert Serwanski följde sen upp med en andraplats i AM-kvalet så det lovade gott inför racet.

Dock visade sig BMW-bilarna inte riktigt hänga med i regnet och mästerskapsduon mäktade endast med en femteplats med teamets andra bil körd av Alfred Nilsson och Joakim Walde sist i fältet. I race 2 gick det inte heller vägen för Söderström och Serwanski som tvingades bryta. Dock kunde Nilsson och Walde hålla sig på banan i ett kraftigt decimerat startfält där endast tre bilar tog målgång och därmed tog duon sin första pallplats i mästerskapet.

Oliver Söderström och Robert Serwanski är i fortsatt mästerskapsledning men nu endast 20 poäng före duon Roos och Behrens med två tävlingshelger kvar att köra.
– Det blev inte riktigt som vi hade hoppats, konstaterar teamchefen Fredrik Lestrup efteråt. Det glädjande är Olivers och Roberts kvalvarv som var riktigt imponerande samt att Alfred och Joakim äntligen fick kliva upp på pallen. Regnet gynnade inte riktigt vår bil och det blev kostsamt. Som tur var kom vi hit i en stor mästerskapsledning så nu gäller det att ta igen vad vi förlorade här på Rudskogen så vi ligger bra till inför finalen.

GT4 Scandinavia fortsätter nu till Rudskogen i Norge 13-15 september innan mästerskapet avgöras på Mantorp 4-5 oktober.