Gå tillbaka

Lestrup Racing Team redo för andra halvan av GT4 Scandinavia

Efter nio veckors sommaruppehåll startar GT4 Scandinavia den andra halvleken av säsongen. Tävlingarna återupptas på Gelleråsen arena och två träningspass har redan körts.

– Vi är redo för helgen! Nio veckor är ett långt uppehåll men vi har gjort en testdag i tisdag denna vecka och känner att vi är igång igen efter semestern, säger teamchefen Fredrik Lestrup. Vi leder mästerskapet med bil #97 och vi skall göra allt för att behålla den positionen. Under gårdagens tester finjusterade vi setupen och är redo för kval och race. Vi vet dock att vi har en utmaning framför oss denna helgen med dåligt väder på ingång och fortsatta depåstoppsstraff.
Joakim Walde och Alfred Nilsson i bil #98 gör stora framsteg så fort vi är på banan och vi vill upp på pallen med båda bilarna!

Oliver Söderström är försiktigt positiv inför helgen.

– Vi skall göra det bästa vi kan och försöka vinna, precis som vi alltid gör. Vi vet att vi kommer ha en tuff helg framför oss där vår bil kanske inte är den bästa för denna banan. Först i kvalet vet vi hur vi står gentemot de andra, men det är tjusningen med GT4 att de olika bilarna i serien passar olika banor olika bra. Det är upp till oss att göra det bästa vi kan. Vi kommer pusha för att bevara ledningen i mästerskapet!

Efter ett bra första race under tävlingarna i Skellefteå siktar Alfred Nilsson högt.

– Efter första racet i Skellefteå har vi haft ett bra moment och med testet i tisdags har vi byggt vidare på detta. Jag och Joakim Walde har jobbat tillsammans under sommaruppehållet och kört en hel del bil tillsammans för att hålla oss igång. Vi är taggade och vill avsluta racen i topp 5. Min personliga målsättning är dock att kvala topp tre och visa vad vi lärt oss sen sist!

Tidsschema GT4 Scandinavia Gelleråsen Arena

Lördag
Kval 10:25-10:55
Race 1 16:55-18:00

Söndag
Race 2 09:45-10:40

Följ tävlingarna på https://www.motorsport-events.se/livetimingpccs/ samt https://sbfplay.solidtango.com/live/srl-live-fran-gellerasen-kanonloppet-lordag