Gå tillbaka

Seger och fortsatt ledning i GT4 Scandinavia

Oliver Söderström och Robert Serwanski vann ett av helgens två GT4-race på Anderstorp i helgen och är därmed i fortsatt serieledning efter två helger.

Men det kunde ha blivit ännu ett pallbesök för duon i Lestrup Racing Team i race 1 men ett märkligt domslut satte stopp för det. Teamet var snabbast i AM-kvalet tack vare Robert Serwanski och allt såg bra ut inför de två racen med en startplats i första startled i båda racen efter att Oliver Söderström även kvalat in som tvåa i Pro-kvalet. Men kort tid innan start för race 1 meddelade tävlingsledningen att teamet skulle bestraffas med ett 10 sekunder längre depåstopp än övriga för att Robert Serwanski varit för snabb i sitt kval. Ett märkligt formulerat beslut som gjorde att teamet efter depåstoppet halkade ner i fältet och slutligen gick i mål som sexa. Teamchef Fredrik Lestrup var allt annat än nöjd.
– Det är väldigt tråkigt att vi bestraffas på ett sådant här konstigt sätt när vi gör ett bra jobb, följer FIA:s alla regler och Robert gör ett kanonkval, säger Fredrik. Vi skulle kanske inte ha vunnit racet men vi blev definitivt bestulna på en pallplats i det första racet. Jag har väldigt lite förståelse för resonemanget bakom beslutet. Vi har inte brutit mot några regler utan bestraffas i racet för att Robert gör ett väldigt bra varv i kvalet. Det är minst sagt märkligt. Det var väldigt skönt att Oliver och Robert fick chansen att avsluta i topp i det andra racet.

I race 2 tog Robert Serwanski starten och tog hand om ledningen fram till depåstoppet där Oliver Söderström tog över och kunde ta bilen till en klar seger.
– Segern i andra racet kändes fantastisk efter att vi blev bestulna på en pallplats i det första, säger Oliver. Vi förtjänade definitivt mer den här helgen men segern i race 2 blev en bra avslutning och ett stort tack till hela teamet och alla som hejade på oss. Nu laddar vi om för Skellefteå om två veckor!

Teamet systerbil körd av Alfred Nilsson och Joakim Walde slutade på en 12:e respektive niondeplats i helgens två race. Alfred Nilsson var bland de allra snabbaste i race 2 och teamet fortsätter avancera.
– Den här helgen började tufft men tack vare teamet kunde vi hitta mer fart under helgen och i det andra racet var vi riktigt snabba, säger Alfred. Jag känner mig mer och mer hemma i BMW:n och ser fram emot nästa helg.

Fredrik Lestrup sammanfattar teamets helg på Anderstorp.
– Det började bra i kvalet men domslutet innan race 1 var väldigt upprörande. Det känns ändå bra att vi kunde avsluta på topp och att vi lämnar Anderstorp fortsatt i serieledning. Alfred var väldigt snabb i det andra racet och Joakim Walde fortsätter göra stora framsteg. Det här var bara hans andra race någonsin och hans utveckling är imponerande. Jag tror Alfred och Joakim kommer fortsätta klättra och Oliver och Robert visade att de kan använda frustrationen vi alla kände efter första racets domslut till något positivt i nästa race. Vi laddar nu om för Skellefteå där vi givetvis ska försvara vår serieledning.

Nästa race i GT4 Scandinavia är i Skellefteå om två veckor. Resultat från GT4-helgen på Anderstorp finns på www.gt4series.se.