Gå tillbaka

Lestrup Racing Team siktar högt i GT4 Scandinavia

I helgen drar racingsäsongen igång i Sverige med tävlingarna på Ring Knutstorp och Lestrup Racing Team är på plats med två bilar i GT4 Scandinavia och siktar högt i årets säsong.

Teamet deltar med två BMW M4 GT4 i Pro-AM klassen i GT4 Scandinavia. En i samarbete med Förenade Bil som körs av Oliver Söderström och Robert Serwanski och en med M-Bilar som körs av Alfred Nilsson och Joakim Walde. Teamchef Fredrik Lestrup är förhoppningsfull inför säsongen.
– Det känns väldigt spännande att det är igång och vi är taggade för en satsning på toppen i GT4, säger Fredrik. BMW Motorsport är med oss här på plats och vi har haft några bra tester så allting känns redo. Jag tror vi kan vara bra med. Oliver och Robert ser ut att kunna vara med i toppen och jag är också imponerad av hur Joakim Walde som aldrig tävlat förut kört på testerna och med Alfred Nilsson har vi en intressant kombination även i den bilen. Vi siktar på att vara med och slåss i toppen i Pro-Am.

Oliver Söderström tog ifjol steget från formelbil till standardbil och igår tar han ett nytt steg över till GT. Han är laddad för att nu tävla i en BMW, ett märke som ligger familjen nära och ser fram emot säsongsstarten på hemmabanan.
– Jag är faktiskt sjukt taggad och nervös inför helgen, säger Oliver. Vi måste prestera bra för att kunna vara med i toppen men det är så klart målsättningen. Det känns bra så här långt, jag och Robert är synkade och har kommit in bra i det. Nu gäller det bara att vi får till en bra start på säsongen och känner att vi är med.

Helgen inleds med kval idag fredag följt av två en-timmesrace imorgon lördag.

Tidsschema GT4 Scandinavia – Ring Knutstorp 2-4 maj

Fredag 3 maj
Kl 15.40: Kval (30 min)

Lördag 4 maj
Kl 09.15: Race 1 (50 min)
Kl 15.55: Race 2 (60 min)

Live-timing: https://www.motorsport-events.se/livetimingpccs/#

Live-streaming: https://sbfplay.solidtango.com/live