Gå tillbaka

Lestrup Racing Team i Brno för 12-timmars

Lestrup Racing Team är i Tjeckien för säsongens andra 12-timmars, denna gång på Brno Circuit. Imorgon fredag startar det officiellt med test och kval följt av racestart. Racet körs över två delar med tre timmar på fredagen och de sista nio timmarna med omstart på lördagen.

Teamets förare den här helgen är Emil Sällberg, Marcus Fluch, Peter Fahlström och Stefan Nilsson. Marcus Fluch, tidigare JTCC och Volkswagen Polo och Golf Cup, ersättare denna helg Mats Olsson. Med en stark föraruppställning och med en tredjeplats med sig från 12-timmars på Mugello är förväntningarna höga.
– Det blir självklart inte lätt men vi har bra förutsättningar för att vara med och slåss om pallen den här gången också, säger Fredrik Lestrup. Marcus är ny i teamet men snabb och säker och bör komma in i teamet snabbt och Peter, Stefan och Emil är väldigt samkörda. Vi tror och hoppas på en bra helg.

 

Precis som på Mugello är racet uppdelat i två delar med första tre timmarna på fredagen för att sen avbrytas och startas om på lördag morgon för de sista nio timmarna.

Racet kan följas på https://www.24hseries.com/2019/12h-brno-2019/live

Tidsschema – 12-timmars, Brno: 

Fredag 24 maj:

9:00 – Fri träning
11:30 – Kval
16:00 – Start, race del 1
19:00 – Rödflagg, race del 1 & Parc Fermé

Lördag 25 maj:

10:00 – Omstart, race del 2
19:00 – Målgång, Brno 12-timmars