Gå tillbaka

Lestrup Racing Team-duo i serieledning inför GT4 Scandinavia på Anderstorp

Lestrup Racing Team kommer i serieledning till Anderstorp i helgen för säsongens andra tävlingshelg i GT4 Scandinavia. Oliver Söderstrom och Robert Serwanski tog full pott i premiären på hemmabanan i Knutstorp och leder nu mästerskapet.
– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på att vi är i serieledning men självklart känns det väldigt bra, säger Oliver. Nu ser jag fram emot att få tävla och fightas igen och jag tror Anderstorp kommer passa vår BMW väldigt bra. Banan har många snabba svepande kurvor och en lång raksträcka vilket bör passa bilen bra. Jag är väldigt förväntansfull inför helgen och tror vi kommer kunna prestera bra men jag räknar med att många konkurrenter har vässat till sig ytterligare och att vi kommer att få fightas för det.

Robert Serwanski som delar bilen med Oliver Söderström ser också fram emot helgen och att försvara sin serieledning.
– Knutstorp var vår hemmabana så jag hoppades på ett bra resultat där och det gick ju över all förväntan, säger Robert. Vi kände oss väldigt förberedda där och i helgen vill vi ju självklart inte försämra oss men det finns ju en verklighet också, vi vet att vi inte är ensamma om att vilja vinna så det kommer att bli tufft. Just nu tar vi bara en helg i taget och Anderstorp bör passa vår bil bra. Vi kommer dit med ett högt självförtroende och det är alltid en bra start.

I teamets systerbil kör Joakim Walde och Alfred Nilsson som både hade en helg med mycket nytt att lära sig. Joakim Walde begick sin racingdebut just på Knutstorp och för Alfred Nilsson var det mycket att ställa om sig till från förra året i formelbilar. Alfred tror att båda kommer till Anderstorp med en helt annan känsla.
– För både mig och framför allt för Joakim var det väldigt mycket nytt på Knutstorp och vi kommer båda med en helt annan och väldigt positiv känsla till Anderstorp, säger Alfred. Nu har jag en tävlingshelg i GT4 i ryggen och det känns väldigt bra inför helgen. Jag ser fram emot att se hur vi kan få till det i helgen.

GT4-helgen på Anderstorp inleds idag fredag med ett test på eftermiddagen följt av kval och race på lördag och helgens andra race på söndagen.

Tidsschema – GT4 Scandinavia, Anderstorp: 

Fredag 31 maj
Kl 16.45: Text (60 min)

Lördag 1 juni
Kl 13.10: Kval (30 min)
Kl 17.00: race 1 (60 min)

Söndag 2 juni
Kl 15.55: Race 2 (50 min)