Gå tillbaka

Fyra med mersmak i 12-timmars på Brno

I helgens 12-timmarsrace på Brno i Tjeckien slutade Lestrup Racing Team på en fjärdeplats, en fjärdeplats som gav mersmak efter att man varit med i striden om pallplatserna.

Emil Sällberg, Marcus Fluch, Peter Fahlström och Stefan Nilsson var kvartetten som körde för teamet och förhoppningarna var att upprepa pallplatsen man körde till sig i 12-timmars på Mugello tidigare i år. Helgen inleddes bra med en andraplats i TCE-klassen i kvalet vilket lovade gott inför racet som kördes i två delar med tre timmar på fredagen följt av nio timmar på lördagen med Parc Fermé under natten.

Teamet var med i striden om pallplatserna men fick till slut nöja sig med en fjärdeplats efter att bland annat haft lite mer däcksslitage än beräknat. Fredrik Lestrup konstaterade att det ändå är ett sundhetstecken att man numera är missnöjd med att sluta fyra i det här racen.
– Egentligen är en fjärdeplats ett jättebra resultat som vi tidigare varit nöjda med, säger Fredrik. Nu är vi lite missnöjda vilket ändå är ett bra tecken, det visar att vi, både teamet och förarna, har tagit ett kliv till och nu är med och slåss om topplaceringarna. Vi gjorde ett bra race, det mesta fungerade som det skulle men och nu har vi en tredjeplats och en fjärdeplats från årets två första långlopp. Det lovar gott inför kommande race.

För Lestrup Racing Team väntar nu en snabb omställning till nytt race redan till helgen, denna gång Swedish GT på Anderstorp med teamets två BMW-bilar.

Resultat – 12-timmars Brno: https://www.24hseries.com/2019/12h-brno-2019/results