Gå tillbaka

Lestrup Racing Team och Förenade Bil i GT4-satsning

Lestrup Racing Team och Förenade Bil AB gör en gemensam satsning på svenska GT4-serien i år. Teamet som kommer att tävla under namnet Förenade Bil kommer att drivas av Lestrup Racing Team.

Bilen, en BMW M4 GT4, kommer tävla i den alltmer växande GT4-klassen i GT4 Scandinavia och köras av Oliver Söderström och Robert Serwanski. Oliver Söderström växlade ifjol över från formelbilar till standardsvagnsracing och tävlade för Lestrup Racing Team i STCC. Nu tar han klivet över till GT och kör ihop med Robert Serwanski som bland annat varit testförare för svenska superbilstillverkaren Koenigsegg.

Fredrik Lestrup förklarar samarbetet och satsningen i GT.
– Vi har samarbetet med Förenade Bil ett tag och har nu gemensamt beslutat oss för en satsning på GT4 Scandinavia, säger Fredrik. Mästerskapet växer sig allt starkare och ser ut att bli väldigt konkurrenskraftigt i år. Tillsammans med Joakim Söderström har vi därför bestämt oss för att göra en satsning på toppen och sats på två unga förare. Oliver och Robert tror jag blir ett starkt förarpar och vi vet att BMW:n är en bra bil så självklart siktar vi högt.

För Oliver Söderström väntar nu en ny utmaning igen, denna gång från standardvagnar till GT-bil. Han blir dock kvar hos Lestrup Racing Team och ser fram emot årets GT-säsong. Han gjorde några inhopp i GT på Spa och Hungaroring ifjol och siktar nu på full säsong i GT4 Scandinavia.
– Det här känns jättekul och jag är också stolt att köra BMW, säger Oliver. GT4 Scandinavia blir ett stort mästerskap i år och i och med att man har SRO i ryggen kommer det bli jämnt. Jag körde några race i GT4 ifjol vilket gav mersmak och GT är ett intressant alternativ för framtiden. Det kommer bli ett väldigt konkurrenskraftigt mästerskap i år men vi är med för att vinna så målet är självklart att jag och Robert ska stå högst upp på pallen.

GT4 Scandinavia kommer att köras över sex deltävlingar i år med start 3-4 maj på Ring Knutstorp.

Tävlingskalender GT4 Scandinavia

3-4 maj: Ring Knutstorp.
1-2 juni: Anderstorp.
14-15 juni: Skellefteå.
17-18 augusti: Karlskoga.
13-14 september: Rudskogen, Norge.
4-5 oktober: Mantorp Park