Gå tillbaka

Lestrup Racing Team i tvåbilssatsning i Swedish GT

Lestrup Racing Team kommer till start med en andra BMW M4 GT4 i Swedish GT. I ett samarbete med BMW-återförsäljaren M-Bilar utökas GT-programmet med ytterligare en bil.

Den nya bilen ska köras av Alfred Nilsson i par med M-bilars ägare Joakim Walde. Fredrik Lestrup är glad över att teamet i år driver två bilar i Swedish GT.
– Det känns väldigt bra att vi kan komplettera samarbetet med Förenade Bil med det här samarbetet med M-bilar också, säger Fredrik. Det är en väldigt stor fördel att ha två bilar i teamet vilket gör att vi snabbare kan hitta rätt med båda BMW-bilarna. För både Alfred och Joakim väntar stora omställningar men vi ska göra allt vi kan för att de snabbt ska känna sig hemma i bilen och teamet.

För Alfred Nilsson väntar ett stort steg efter att han ifjol tog klivet från go-kart till formelbilar och nu tar ett minst lika stort kliv från formelbilar till GT-bil.
– Det blir en stor omställning i år igen, konstaterar Alfred. Förberedelserna är väldigt viktiga, det var något jag lärde mig ifjol och det blir minst lika viktigt i år. Det ska bli väldigt kul och det känns också bra att vi har en måttstock i Oliver i den andra bilen. Jag och Joakim behöver också hjälpa varandra för att snabbt komma in i det här och det samarbetet har redan börjat bra. Jag ser fram emot det här!

För Joakim Walde väntar om möjligt en ännu större omställning. Han driver till vardags BMW-återförsäljaren M-Bilar och medger att han går in i detta med en begränsad tävlingserfarenhet men att det är en utmaning han ser fram emot.
– Jag har kört mycket bana men har ingen tävlingserfarenhet så det här blir självklart en stor utmaning, säger Joakim. BMW och motorsport går hand i hand så det här kändes som ett väldigt bra projekt för oss men jag har väldigt mycket att lära mig i år. Bilen känns väldigt lättkörd och jag kände mig hemma under de första varven så nu gäller det bara att köra på och lära mig så mycket som möjligt. Vi har bra förutsättningar med Lestrup Racing bakom oss. Jag vill inte höja förväntningarna för mycket men det här ska bli väldigt roligt.

Sedan tidigare är det klart att Lestrup Racing Team driver en BMW M4 GT4 tillsammans med Förenade Bil AB och som körs av Oliver Söderström och Robert Serwanski. Säsongsstarten i Swedish GT sker 3-4 maj på Ring Knutstorp.