Gå tillbaka

Lestrup Racing team i mästerskapsjakt i Norge

STCC-säsongens näst sista tävlingshelg står för dörren i helgen när mästerskapet besöker Rudskogen i Norge för första gången. Lestrup Racing Team kommer dit redo för att fortsätta årets mästerskapsjakt efter en stark säsong.

Andreas Wernersson ligger efter fyra av årets totalt sex tävlingshelger trea i mästerskapet endast 10 poäng från mästerskapsledningen. Han hoppas nu på en bra avslutning i Rudskogen och därefter på Mantorp.
– Det känns fantastiskt att vi är trea i mästerskapet och bara tio poäng från ledningen, säger Andreas. Vi har bra fart i bilen och vi är med i toppen och slåss. Vi behöver hitta lite mer fart för att slåss om segrarna och förhoppningsvis kan vi göra det nu i helgen. Vi är självklart nöjda så här långt, det är min första fulla säsong i STCC i den här bilen men vi vill fortsätta slåss däruppe och målet är självklart att ta mycket poäng i de två avslutande helgerna.

Teamet har haft en fullspäckad sommar. Utöver STCC har man också drivit en GT4-bil som STCC-rookien Oliver Söderström tävlat med, nu senast på Spa i Belgien och Hungaroring i Ungern. Teamchef Fredrik Lestrup har haft ett högt tempo i teamet men ser fram emot att fortsätta årets imponerande framsteg i STCC.
– Vi siktade givetvis på att vara med och slåss i toppen i år men det här har överträffat våra förväntningar, säger Fredrik. Teamet har arbetat väldigt hårt och det har gett resultat och både Andreas och Oliver har kommit in väldigt bra i teamet. Andreas vet vi kan köra bra i den här typen av  bilar men jag är väldigt nöjd med hur Oliver har tagit steget från formelbil till standardbilsracing och han tar stora steg framåt varje helg. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i Norge, Rudskogen är den typ av bana som han är mer van vid från Europa.

Till skillnad från några andra team har Lestrup Racing Team inte haft möjlighet att testa på Rudskogen. Alla VW Golf har också fått extravikt som gör dem tyngst i fältet den här helgen så teamet har en rejäl utmaning framför sig men Fredrik tror ett par äss i rockärmen kan göra skillnad.
– Visst hade det varit bra om vi hade kunnat testa här innan men det har vi inte haft möjlighet till. Men vi har ändå lyckas förbereda oss väl, en av våra ingenjörer har arbetat med datasimuleringar av banan som gör att vi faktiskt åker till Norge med en väldigt bra idé om hur vi ska få bilarna att fungera här. Det ska bli spännande att se hur det kan hjälpa oss men så här långt känns det väldigt bra. Det här är en viktig helg för oss i mästerskapet, en bra helg här gör att vi har ett bra utgångsläge i finalen i Mantorp. Vi är redo att ge Andreas alla förutsättningar att fortsätta slåss i toppen av mästerskapet och att se till att Oliver fortsätter slåss om medaljer i J-SM, avslutar Fredrik.

STCC-helgen på Rudskogen körs på lördag och söndag och sänds som vanligt i år i Sportkanalen samt på Cmore.se.

Tidsschema – STCC Rudskogen, Norge: 

Lördag 8 september

10:30 – STCC test 1
13:00 – STCC test 2
16:15 – STCC kval

Söndag 9 september 

9:00 – STCC warm-up
13:00 – STCC race 1
15:20 – STCC race 2