Gå tillbaka

Hårt arbete ska ge Lestrup Racing team nya framgångar i Falkenberg

I helgen väntar Västkustloppet i Falkenberg och Lestrup Racing Team kommer dit förberedda på ännu en stark helg.

Teamet gjorde en av sina mest stabila poängplockarhelger på Anderstorp som uppföljning på premiärsegern på Ring Knutstorp. Därefter har teamet inte legat på latsidan utan arbetat för att hitta ytterligare fart till Falkenberg med bland annat ett test på Gelleråsen i veckan. Andreas Wernersson ser fram emot helgen.
– Det känns bra att ha inlett den här raceveckan med lite tester, konstaterar Andreas. Jag tycker vi är bra förberedda nu, två racehelger är avklarade och dessutom lite testande. Vi hade en bra helg på Anderstorp men vi siktar högre. Pallplatser ger så mycket mer poäng så och det är vad som gäller för helgen.

En av nyckelpersonerna i teamet återfinns som ansvarig mekaniker för Andreas Wernerssons bil. Stavros Tentis som tidigare kört för teamet i långlopp och med ett förflutet i go-kart och Ginetta Cup är sedan i år chefsmekaniker på Wernerssons bil. Han tycker teamet har haft en bra start i år men liksom Wernersson är siktet högt ställt.
– Förväntningarna var höga på Andreas men så här långt tycker jag vi har gjort det bättre än vad vi hade hoppats på, säger Stavros. Vi är speciellt nöjda med att vi som team är så sammansvetsade nu och att vi kan göra ett stabilt jobb varje helg så att Andreas kan vara med och slåss i toppen. Jag tror Falkenberg är en bana som passar vår bil och där är kvalen extra viktiga. Som team måste vi se till att vara redo och med ordentligt från start, kan vi se till att vara redo och göra ett bra kval kan vi få en bra helg här.

 

Tidsschema – STCC, Falkenberg

Lördag 7 juli

9:00-9:30 Test 1
13:30-14:00 Test 2
16:45 STCC Q1
17:10 STCC Q2

Söndag 8 juli

9:00 Warm-up 10 minuter
13:00 STCC Race 1
15:20 STCC Race 2

TV-tider

Söndag 8 juli 14:00 i Sportkanalen och stream på C More