Gå tillbaka

Andreas Wernersson tar teamets första STCC-seger!

Lestrup Racing Team fick en riktig smakstart på STCC-säsongen 2018 när Andreas Wernersson stod emot pressen och levererade en seger från pole position i lördagens andra STCC-race på Ring Knutstorp.

Det här är bara Lestrup Racing Teams andra säsong i STCC men stora framsteg har gjorts sedan debuten ifjol. På Ring Knutstorp i helgen togs första segern men bakom den finns ett teamarbete som också levererade dubbla poängplatser i race 1 och en tredjeplats i Junior-SM samt en lovande STCC-debutant.

Största jublet tillhörde dock Andreas Wernersson som tog sin andra STCC-seger i karriären och sin första för Lestrup Racing Team. Från tionde startruta i race 1 tog han sig upp till en sjätteplats i mål. I det andra startade han från pole, och efter en bra start kunde han stå emot trycket bakifrån och till och med skaffa sig en liten lucka som han höll in i mål. Det var en märkbart glad och lättad Andreas som klev ur bilen efter racet.
– Vilket team! De är grymma och jag är så fantastiskt stolt över både mig själv och teamet, jublade Andreas direkt efter målgång. Jag gjorde en bra start och sen var det bara att åka och bilen var jäkligt bra, vi kunde hålla farten upp och kontrollera luckan bakåt. Just nu har jag faktiskt lite svårt att minnas racet. Vi träffade väldigt bra idag och nu ska vi definitivt kriga vidare i kommande race.

Teamchefen Fredrik Lestrup startade Lestrup Racing Team efter att ha avslutat sin egen förarkarriär och teamet har på bara ett par år tagit sig upp till STCC. Redan i debutsäsongen blev det en pallplats och nu i teamets andra säsong i STCC är också första segern hemma. Fredrik hyllar teamarbetet bakom insatsen som tagit dem till vinnarcirkeln.
– Grabbarna och tjejerna i det här teamet, de har slitit och kämpat och är så värda den här segern, säger Fredrik. Vi är ett ungt litet team men vi är väldigt motiverade och då kan man göra underverk. Idag skulle vi bara vinna det här racet och det gjorde vi. Andreas körde väldigt smart men jag vill också lyfta fram Oliver som ska vara väldigt stolt över sin STCC-debut. Han blev offer för andras misstag i andra racet men gjorde ett stabilt och säkert första race. Det här är en seger som betyder väldigt mycket för oss och vi är stolta över såväl Andreas och Olivers insatser som hela teamets arbete både innan och under helgen. Nu ska vi bygga vidare på det här.

Andreas seger satte pricken över i:et på en helg där Lestrup Racing Team också såg en lovande ung STCC-förare göra sin debut. Oliver Söderström gick vidare till Q2 och från elfteplats på gridden tog han en åttonde plats i det tuffa mittfältet i årets STCC och en tredjeplats i Junior-SM. I det andra racet halkade han bak efter att ha blivit påkörd men totalt sett var det en STCC-debut som lovar mer inför resten av säsongen.
– Just nu är jag ganska besviken efter det andra racet, säger Oliver. Jag blev påkörd av Hugo Nerman och det förstörde mitt race. Men om jag ser till hela helgen måste jag vara nöjd. Jag hade ett väldigt bra första race där det blev poäng. Framför allt visade vi att vi har farten för att vara med och slåss om poängplatserna så det är jag väldigt glad över.

Resultatet innebär att Andreas Wernersson efter första STCC-helgen nu är trea totalt i mästerskapet. Oliver Söderström är trea i Junior-SM och Lestrup Racing Team är också trea i teammästerskapet efter första tävlingshelgen. STCC fortsätter säsongen på Anderstorp i Småland 16-17 juni.

Resultat STCC Ring Knutstorp, race 1 – klicka här 

Resultat STCC Ring Knutstorp, race 2 – klicka här 

STCC-säsongen 2018:

4-5 maj: Ring Knutstorp
16-17 juni: Anderstorp
7-8 juli: Falkenberg
18-19 augusti: Gelleråsen
8-9 september: Rudskogen
21-22 september: Mantorp Park