Gå tillbaka

Robin Fredriksson i STCC-debut för Lestrup Racing i Karlskoga

Tidigare Formel Renault-föraren Robin Fredriksson gör i helgens STCC-tävlingar i Karlskoga sin STCC-debut för Lestrup Racing. Han ersätter tillfälligt Dennis Strandberg som inte har möjlighet att köra den här helgen.
– Tyvärr var det inte möjligt för Dennis att komma till start den här helgen vilket vi självklart tycker är väldigt tråkigt, säger teamchef Fredrik Lestrup. Tillsammans med Dennis jobbar vi nu hårt på att han ska kunna vara tillbaka i bilen igen till Anderstorp. Nu när Dennis inte kan köra så är vi väldigt glada att Robin hade möjlighet att hoppa in istället. Efter testerna i Falkenberg och Anderstorp och inte minst hans insats för oss i Silverstone 24-timmars vet vi att vi får en mycket kompetent ersättare i bilen och vi ska göra allt vi kan för att han kan få så bra förutsättningar som möjligt för sin STCC-debut.

Robin Fredriksson kommer närmast från flera säsonger i Formel Renault och är inte ny för teamet. Han var en av förarna i Silverstone 24-timmars i början av säsongen och har också gjort två tester för teamet under året. Nu väntar en debut i STCC och han gör ingen hemlighet av att det är dit han siktar nästa år.
– Jag har inte och ska heller inte ha några jättestora förväntningar på den här helgen, säger Robin. Det är ett tufft motstånd och det är svårt att hoppa in mitt i säsongen. Det främsta målet är att se till att helgen flyter på bra och att det blir en problemfri STCC-debut.

Hans erfarenhet med teamet tror Robin kommer komma väl till pass på hemmabanan i Karlskoga.
– Teamet är superbra och jag skulle inte vilja byta det mot något annat team. Vi har jobbat bra ihop hittills och bilen känns fantastiskt bra att köra. Det märks också att Fredrik själv är förare, han vet vad man vill ha och behöver som förare och det märks i hela teamet. Det gör att jag vågar hoppas på en bra STCC-helg på min hemmabana och en bra chans för att komma in i STCC nästa år vilket är det stora målet, avslutar Robin.

Trots att Dennis Strandberg inte har möjlighet att själv köra i helgen kommer han att vara på plats med teamet på Gelleråsen och följa Robins framfart.
– Det känns väldigt tråkigt att jag inte fick ihop en satsning till den här helgen, särskilt med tanke på vilka framsteg vi gjorde med bilen i Falkenberg, säger Dennis. Jag är nyfiken på att se hur det märks på Gelleråsen och kommer att vara med teamet hela helgen. Vi visste redan innan säsongen att det här var en risk och vi har ändå kunnat köra de fyra första helgerna. Nu ligger allt fokus på att komma till start i Anderstorp istället.