Gå tillbaka

Dennis Strandberg klar för Lestrup Racing Team i ny STCC-satsning

Dennis Strandberg, en 23-årig skåning från Helsingborg, återvänder till Sverige för en satsning på STCC ihop med Lestrup Racing Team. Dennis med erfarenhet från bland annat TCR Tyskland och British GT kommer köra teamets VW Golf GTI TCR i premiären på Ring Knutstorp och ambitionen är att få ihop fler race under året.

– Just nu har vi bara klart med Ring Knutstorp men ambitionen är självklart att köra fler race i år, bekräftar Dennis. Jag ser fram emot det och det är kul att det vi började diskutera i höstas i Tyskland när jag för första gången träffade Fredrik och teamet nu är verklighet. Jag fick en bra erfarenhet av biltypen i Tyskland ifjol och hängde väldigt bra med där så jag hoppas så klart på en bra start på Knutstorp.

Foto: Martin Öberg

Dennis har tävlat i flera år utomlands men kände nu att tiden var mogen att visa upp sig på hemmaplan.
– Efter flera år utomlands kände jag att det var dags att visa upp mig på hemmaplan och tidpunkten känns väldigt rätt nu med STCC:s nya inriktning. Det känns också extra kul att det här också är ett nytt projekt för teamet, och jag ser fram emot att göra det här tillsammans med Lestrup Racing Team.

För Lestrup Racing Team innebär satsningen ihop med Dennis Strandberg att man kommer driva två bilar i premiärracet på Ring Knutstorp. Sedan tidigare är det klart att man i år tar hand om Experion Racings VW Golf som körs av Albin Wärnelöv, och nu växlar man upp med en egen bil för Dennis Strandberg. Fredrik Lestrup bekräftar att planen från början har varit att driva två bilar, och är glad att få ihop en satsning med Dennis Strandberg.
– Jag och Dennis fick en bra kontakt på finalracet i TCR Tyskland i höstas och har haft diskussioner sedan dess, säger Fredrik. Han gjorde en stark insats där och är den typ av förare vi behöver så jag är väldigt glad att vi fick ihop en satsning på Knutstorp. Ambitionen är självklart att få ihop fler race i år men det här blir ett bra första steg för oss och vi kommer ha stor nytta av att ha två VW Golf till start i premiären.

Foto: Martin Öberg

Läs mer och följ Dennis på social medier:
Facebook: Dennis Strandberg Official
Instagram: @dennisstrandbergracing
Twitter: @dstrandberg