Gå tillbaka

Albin Wärnelöv satsar på STCC med Lestrup Racing Team

Albin Wärnelöv, fyra i årets Clio Cup, satsar på STCC och nya TCR-reglementet. I en helt ny VW Golf tar Wärnelöv 2017 klivet upp i STCC tillsammans med Lestrup Racing Team. En stor utmaning för Wärnelöv som debuterade som racerförare för bara tre år sen.
– Det blir självklart utmanande men också kul att få mäta mig mot de bästa, säger Albin. Jag är övertygad om att farten finns för det men vi har en stor uppgift framför oss och måste förbereda oss väl. Samarbetet med Lestrup Racing Team kommer hjälpa oss att komma väl förberedda och jag ser fram emot 2017!  

28-årige Wärnelöv debuterade i Clio Cup för tre år sen med familjeteamet Experion Racing Team. När man nu tar klivet upp till STCC gör man det i ett samarbete med Lestrup Racing Team som kommer att driva bilen åt dem under säsongen.
– Vi hade inte kunna ta det här steget själva utan behövde en samarbetspartner med rätt kunskap och erfarenhet, säger teamchefen Johnny Wärnelöv. Det har vi i Lestrup Racing Team som kommer hjälpa oss med bilen och teamet under säsongen. Det tillsammans med STCC:s satsning på TCR gjorde att det här blev möjligt och att vi kunde vara bland de första att beställa en ny VW Golf TCR.

Lestrup Racing Team bildades för fyra år sedan av tidigare STCC, MINI Challenge och ADAC GT Masters-föraren Fredrik Lestrup. Teamet har de senaste fyra åren drivit ett långloppsteam med tävlingar i Sverige och internationellt och kommer nu att ansvara för driften av Wärnelövs bil under säsongen. Man har dessutom beställt en egen VW Golf TCR för långlopp och Fredrik Lestrup öppnar för möjligheten att man kan komma att driva ytterligare en bil i STCC.
– Vi ser fram emot att utveckla teamet och tillsammans med Wärnelöv och Experion Racing Team ta steget upp till STCC, säger Fredrik Lestrup. Det är självklart ett stort steg men tillsammans med Experion Racing Team blev det nu möjligt. Utöver Albins satsning i STCC kommer vi också att driva en VW Golf TCR i utvalda långlopp under året, och planen är att vi ska ha hand om ytterligare en bil i STCC. Jag ser fram emot att använda mina erfarenheter som förare och tillsammans med teamet ge Albin alla förutsättningar att lyckas i sin STCC-satsning.

 

FAKTA – Albin Wärnelöv

Ålder: 28 år
Hemort: Malmö
Klubb: MK Scandia
Yrke: Projektledare – Markenvard Media
Instagram: @albinwarnelov
Meriter:
Clio Cup 2014: Femma
Clio Cup 2015: Trea
Clio Cup 2016: Fyra

Webbsida: Experion.se