Gå tillbaka

Debutsäsongen i STCC avslutas med stabil insats i Spa 12-timmars

Lestrup Racing Team avslutade sin racingsäsong på klassiska Spa-Franchorchamps för några veckor sedan där långloppsteamet deltog i Spa 12-timmars. Det satte punkt för en lång och utmanande säsong för teamet som i år utöver långlopp också gjort sin debutsäsong i STCC.

På Spa var det långloppsförarna Mats Olsson, Peter Fahlström, Jesper Nilsson och Carl Thunberg som körde och det blev utmanande förhållanden för dem med klassiskt Spa-regnväder under hela loppet. Det var första gången på Spa och taktiken blev snabbt att undvika misstag och ta sig igenom racet. Det lyckades och det blev en 14:e plats totalt och en 9:e plats i det drygt 20-bilar starka startfältet i TCR-klassen.

Fredrik Lestrup var nöjd med insatsen och teamets avslutande race för säsongen.
– Det blev ett väldigt speciellt race med regn hela tiden och en riktig utmaning för våra förare, säger Fredrik. Det var stora risker men ingen av dem gjorde något misstag och jag är imponerad av hur stabila och felfria de var. Vi hade valt en lite försiktigt och defensiv approach till racet för att inte ta onödiga risker och vara säkra på att gå i mål. Vi lyckades bra med strategin och gick i mål på en klart respektabel placering och det blev ett bra avslut för alla i teamet som arbetat hårt i år med STCC-satsningen. Nu tar vi lite uppehåll och påbörjar arbetet inför nästa år där vi redan planerat in att fortsätta köra fler långlopp parallellt med STCC.

Resultatsida – Spa-12-timmars

Slutställning – Spa 12-timmars